Hüvelyfolyás, gombásodás - 19 éves lány

Kérdés:  19 éves lány vagyok. Folyamatos fehérfolyással, gombásodással küszködöm. Már 2 éve nem tudnak teljesen kigyógyítani belőle, ez pedig előidéz a méhemen sebeket. Már lézeres kezelésem is volt, de félek, hogy lesz is. Természetes növényekből készült kúpokat kaptam utólag, de ez sem segített. A manduláim folyamatosan gennyesek, ehhez lehet köze? A menstruációm kimondottan hormon gyógyszer hatására sem vált rendszeressé, és most fogamzásgátló tablettát kaptam, hogy rendszereződjön. Az orvosom azt mondta, hogy veszélyes lehet, összeszűkülhet a méhem a nem rendszeres menzesztől, és nem maradhatok majd állapotos. Igaz ez?
Érdekelne, hogy mikor orálisan van valaki a partnerével, nyálon keresztül fertőzheti-e a partnert? Mondjuk, ha meg van fázva? A nyálban levő baktériumok okozhatnak nemi gombásodást?
Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella   InforMed | Gyovai, G.
Válasz:  A méhen nem okoz sebet a fehér folyás: jó védőrendszert alakított ki a természet, hogy ne tudjanak feljutni a kórokozók. A gennyes mandulák lehetnek gócok és az antibiotikus kezelés gyakran indítja újra a gombás folyást. Ilyenkor égő-viszkető érzés is kíséri. Szájon keresztül szedhető kapszulával (Mycosyst) sokat javítana a helyzeten, ha gomba okozza a folyást. A nem rendszeres menzesz nem szűkíti össze a méhet. Ha majd babát akar, és a peteéréssel gond van, az is jól kezelhető gyógyszeresen. Addig érdemes valóban fogamzásgátlót szedni.
2007-11-07 08:26:25
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop