Hüvelygomba fertőzés

Kérdés:  Olvastam egy cikket az Ön írásai közül - "Gombafertőzés: kezeljük magunk, vagy mutassuk meg orvosnak?" címmel (2008. 10. 17.).
Most 25 éves vagyok, és 10 éve vannak visszatérő hüvelygombás, ill. baktériumos megbetegedéseim (a baktériumos fertőzések ritkábban). Jártam már különböző beállítottságú nőgyógyászoknál, panaszaimat több-kevesebb sikerrel orvosolták, a megelőző intézkedéseket (pamut fehérnemű stb.) mindig betartottam, a panaszaim mégis gyakran visszatérnek.
Levelemet azért írom, mert a fent említett cikkben olvastam ezen mondatát: "A nők körülbelül 5%-ánál alakul ki ez az állapot, és legalább hat hónapos gombaellenes kezelést igényel."
Szeretném Öntől megkérdezni, mit tartalmaz ez a hat hónapos kezelés? Hogyan tudok ilyen kezelésben részt venni?
Válaszát előre is köszönöm!

hüvelygomba, hüvelyfertőzés, folyás, Candida, hüvelygomba | Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(januári)   InforMed | Seprődi, B.
Válasz:  A hat hónapos kezelés szájon át szedett gombaölő szerből áll, amit a tenyésztés és az érzékenységi vizsgálatok alapján érdemes beállítani. A kezeléshez mindenképpen olyan orvossal kell egyeztetnie, aki részletesen ismeri az Ön történetét, illetve az eddigi sikertelen próbálkozásokat is.
Az eddigi kutatások igazolták azt is, hogy az elfogyasztott cukor- és élesztő is jelentős hatással van krónikus betegség fellángolására, ezt is érdemes szem előtt tartani.

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-01-25 18:01:10
| hüvelygomba, hüvelyfertőzés, folyás, Candida
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop