Hüvelygomba, mindörökké?

Kérdés:  Tegnap írtam Önnek a problémámról, de mivel éjjel nem tudtam aludni a könyörtelen viszketés miatt hát volt időm alaposan utána járni ennek a témának. Konkrétan: hüvelyi gombás fertőzés.
Rengeteg sorstárs levelét olvastam, valamint az Ön válaszait is, és bár először azt hittem csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy összeszedek valami cifrát, de azt kell, látnom hogy szinte népbetegség. És a levelekből áradó elkeseredés, hogy hosszú évek óta megnyomorítja a lányok-nők életét, nemcsak a szexuális életet, de az egészet, és mindent megtesznek, csak hogy javuljon a helyzet, de mégsem gyógyulnak meg. Én nem értem, egyes barátnőim azt sem tudják mi az a gombás fertőzés. Nekem volt jó párszor, de gondolom más fajtája, mert csak különféle változatosan gusztustalan folyásokban nyilvánult meg, de ez a borzalmas viszketés ez csak egyszer fordult elő, és akkor a Pevaryl segített. Most nem segít.
De ez a sok-sok panasz után, amit olvastam, kezdek rettegni a jövőtől, és haloványan az az érzésem támadt, mintha a beteg "tehetne róla", hogy újra meg újra kijön rajta ez az állapot, mert az orvosoknak mindig olyan egyértelmű, hogy mit kell, mit kellene csinálni, szedni.
Én még csak a legelején vagyok, pár napja szenvedek. De nem akarok éveket tölteni úgy, hogy folyamatos kellemetlenségben telnek a napjaim, és ha nem figyelek oda akkor vakarózáson kaphatnak, mintha nem fürödnék eleget. Pedig normális higiéniában élek, napi 1-2 fürdés, igény szerint, WC-deszkára nem ülök le (bár "csobbanós WC" esetén hiába taktikázok) szinte soha nem szedtem antibiotikumot, uszodába, szaunába, szoláriumba nem járok, pamut alsóneműt hordok, nem tudom mit is tehetnék még? Persze, kizárhatnám a szexet az életemből, de azt gondolom tán csak nem ez a módja?! Nem iszom, nem dohányzom, nem fogyasztok kábítószert, tulajdonképpen egészségesen élek, talán a fogamzásgátló az egyetlen "egészségkárosító" amit szedek. Mégis, akkor miért tudott megtámadni ez a fertőzés? Hiszen amúgy egészséges vagyok. Be kell vallanom, kicsit elkeseredtem.
Azt remélem, tud valami vigasztalót mondani, hogy miért fertőződnek vissza a többiek, de mit lehetne tennem, hogy velem ne történjen meg.
Köszönettel!

| Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella   InforMed | Gyovai, G.
Válasz:  Azt tapasztaltam az évek során, hogy a makacs gombás fertőzést csak hosszabb, szájon keresztüli, kapszulás kezelés gyógyítja meg. Néhány betegemnek köröm gombára a bőrgyógyász fél éves kezelést írt fel és mind helyrejöttek. Így azt javaslom, hogy próbálja ki Ön is ezt, de legalább 3 hónapig. A helyi kezelés ebben az esetben nem hatásos hosszabb időre. Pimafucort krémet is érdemes használni hozzá. A hüvelybemenet területén még a Sudocrem fedő kenőcs nagyon jó, mert nem engedi a további sérülését a bőrnek.
2007-11-07 08:32:33
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop