Hüvelyviszketés, Pevaryl G kúp

Kérdés:  29 éves nő vagyok, még nem szültem. Ismert betegséggel nem rendelkezem. Egy évvel ezelőtt hüvelyviszketés és égő érzés lépett fel nálam, amely vizeletürítéskor jelentkezett, de aktus során nem okozott fájdalmat, kellemetlen érzést.
Akkor ezt sikeresen kezeltem Pevaryl G hüvelytablettával mellékhatás nem jelentkezett, minden panaszom megszűnt.
1 hónappal ezelőtt lett egy új kapcsolatom. Másfél héttel ezelőtt ismét megjelent a viszketés, megnövekedett, de színtelen, szagtalan váladékozással, ugyanúgy a vizeletürítéskor okozott kellemetlenséget aktusnál nem.
Az előző és a mostani kapcsolatom között 2 hónap telt el aktus nélkül. Ez a harmadik partnerem így nem mondható el, hogy gyakran váltogatnám őket. Először arra gyanakodtam, hogy esetleg az óvszertől lett allergiás tünetem, bár ez eddig nem fordult elő. Ismét a Pevaryl G hüvelykúpot választottam. Az 1. kúp alkalmazását követő reggel a feloldódott kúp, alig észrevehetően enyhén rózsaszínűen ürült. Alhasi fájdalmat éreztem, de minimálisat. A 2. kúpot követő reggel azt tapasztaltam, hogy a feloldódott kúp már erősen vérrel keveredve ürült ki. Alhasi fájdalmat nem érzek, a kúp alkalmazását kiváltó viszketés ugyan megszűnt, de a vér miatt a 3. kúpot nem mertem felhasználni.
Mitől keveredett vér a kúphoz, mi okozta ezt? A gyógyszer utasítását betartottam, aktus nem történt, ismert allergiával nem rendelkezem, lázam nincs. Mi lehet a baj?

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Lehet, hogy cervicitise (nyakcsatorna gyulladás) van, ami a panaszokat is okozza. A vizelési panasz is arra utal, hogy van egy kis fertőzés. Kezelni kellene!
2007-09-25 15:26:48
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop