Izomfájdalom, láz

| láz, izom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  

Tisztelt Doktornő!

27 éves, építész vagyok. Súlyom:66 kg, mag 175 cm, Veszprémben élek.

Panaszaim tavaly okt. kezdődtek jobb kulcscsont alatti fájdalommal (fog. kez. után). Reumatológiai vizsg-vérkép neg. (menny-min. vérkép,RF CRP ..) vasam és a húgysav szintje kicsit alacsony volt (23.6 ill 100).állandó hőemelkedésem volt37.2-37.7. Bal vállam is fájni kezdett majd nagyizületeim is és izomrángás (testszerte) jelentkezett. Háziorvos beutalt arcüreg rtg-re-negativ, hasi uh. neg., fogpanoráma neg. Bfüred szívkórházban vizsg: szivUH neg, EKG neg, pajzsmirigy hormonok neg. vérkép semmi kóros. Belgyógyászati ambulancia: vérkép neg. (immunmarkerek, tu markerek, vírus serológia: HbA1c, CA-19-9 (ez mi?), ferritin, TPA, Ast, Im latex, INR, prothr, AST titer, IGA/IGG/IGM-semmi kóros). Közben hőemelkedésem folyamatos, erős izomrángásaim vannak, izom? izületi? fájdalmak, égető érzés testszerte. Hematológia neg. (teljes vérkép, immun.elfo), mellk rtg neg. Kórházi kivizsgálás belgyógyászaton: hasi uh neg., urológia neg., bal váll rtg neg., mellk. rtg neg., Echo megint neg., szájsebészet-fogpan. neg., fül orr gége neg., vérkép neg (min/menny vérkép, CRP, TPA, CA 19-9, Ck (néhol CPK, attól függ melyik labor nézi)...)

Kórház ellőt ANTSZ széklet neg, lyme neg. AIDS neg.

Neurológiai kórházi vizsg: EEG, EMG neg, gerincfolyadék lyme ill immun. neg. gerincrtg (nyak-hát) neg.

Közben panaszaim változatlanok: fáj mindenem, izomrángások mindenhol (comb, állkapocs, nyak, lapocka, stb) ég a kezem lábujjaim, hőemelkedésem van.

Foly neur, kontroll. Koponya MRI neg.

Ajka fertőző oszt. kórházi kivizsgálás: nyaki rtg neg., nyaki uh neg., mellk. rtg neg., gégetükr. neg., pszichiátriai vizsg neg.,labor:menny/min. vérkép semmi kóros, Latex rf neg, LE neg, keringő immunkomplex 48 mg/l, fehérje elfo semmi kóros, Indirect/direct Coombs neg. (ez mi?), hideg aggl neg. anti i/I neg. vérgáz vizsg norm., ANf neg. dsDNA neg., Yersina enterocol03/09 neg., Chlamydia trachomatis ELISA IgA/Igg neg.

Tüneteim nem változnak, ég minden izmom, izületem, néha én sem tudom melyik, izmaim rángatóznak, néha láthatóan (pl a talpam, a fülem fölött, a nyakamon, lapockán. Hőemelkedésem van. Néha úgy érzem, mintha a csontom felszíne égne. Az égető érzés és a rángások között általában van összefüggés.

Orvosaim nagyon rendesek és alaposak voltak, csak pozitív tapasztalataim voltak, de ez így nem mehet sokáig ez már lassan 1 éve tart, Mi lehet ez és hova fordulhatok segítségért?

Köszönettel:

Amit vizsgálatot el lehet végezni, azt tényleg elvégezték.

A leírtak alapján valamilyen, talán fertőzés által beindított, immunbetegség a legvalószínűbb, ami idegrendszeri tüneteket okoz. Gyakran a betegség kezdetén a labor paraméterek nem mutatnak eltérést, tehát egy fél év múlva meg kell ismételni a vérvizsgálatot.

Az egyes paraméterek változásából lehet esetleg következtetéseket levonni. Talán egy dolog leírását hiányolom: történt esetleg izombiopszia (szövettani vizsgálat céljából mintavétel) Ha eddig ez még nem történt meg erre még biztosan sort fognak keríteni. Egyébként mérnökembernek nehéz azt megmagyarázni, hogy van egy tünetegyüttes és nem tudjuk az okát. Pedig szeretném türelemre inteni. Ugyanis még az is előfordulhat, hogy a nélkül, hogy tudnánk, hogy mi volt, mi okozta a panaszok mindenféle beavatkozás nélkül megszűnnek. Ha mégse, akkor is nem maradt le semmiféle kezelésről, mert igen sok rendszerbetegség lassan indul, és ilyenkor semmiféle teendő nincs. Bízzon meg egy neurológus (ideggyógyász) szakorvosban, aki ha kell, tud továbblépni, de megvédi a fölösleges megpróbáltatásoktól.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 14:27:28
| láz, izom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop