Klimax, hormonpótló szedése

Kérdés:  47 éves vagyok, három évig szedtem hormonpótló tablettát a korai klimaxos panaszokra. 6 hónapja szüneteltetem, a tabletta elhagyása után nagyon erős klimaxos panaszok jelentek meg, elmaradt a vérzésem is. Azóta - 3 hónappal ezelőtt- egy alkalommal megjött a vérzésem, majd újra elmaradt.
Szeretném folytatni a hormontabletta szedését, milyen veszélye van ennek, ha egy vizsgálat szerint méhnyálkahártyám csak 5 mm vastagságú? A korai menopauza kialakulása genetikailag kódolt, vagy okozza-e a stresszes életmód, rossz párkapcsolat? (Nem dohányzom, vitaminokat rendszeresen szedem, kevés húst fogyasztok, testsúlyom ideális, hetente egy órát sportolok, gyógyszert nem szedek semmilyen betegségre.)

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  47 éves korban már szinte természetes a menopausa. Igen, a szervezetben kódolt, ki mikor kerül változó korba, a felsorolt ártalmak csak legfeljebb rossz irányban befolyásolják. A hormonpótló kezelés megfelelő ellenőrzés mellett (kardiológia, emlővizsgálat,) bátran szedhető. Az 56 mm es nyálkahártya nem kórosan vastag.
2006-11-21 14:45:06
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop