Laryngitis

Kérdés:  Nagy bajban vagyok. Angliában élek (immáron 2 éve), és itt szinte képtelenség eljutni egy szakorvoshoz. Most kaptam egy időpontot nagy nehezen, 10 nap múlva.
Nagyon rosszul érzem magam, kapar a torkom, ha nyelek fáj. Néha rám tör a köhögés, és berekedek. Úgy érzem, mintha ki kellene valamit köhögnöm, hányingerem van, olyan mintha lenne valami a torkomban, egészen lenn. Az egész nyakam duzzadtnak érzem, zúg a fülem.
Az orvos a torkomat tisztának látja - ameddig belelát, antibiotikumot, Amoxicyllint szedek már vagy 8. napja, de nem használ. Az orvos nem lát bele a gégémbe (vagy tévedek?) gégetükrözésre még csak 10 nap múlva fogok tudni eljutni.
Már a magánorvost fontolgatom, ami egy vagyon, és ráadásul oda sem lehet csak úgy az utcáról bejutni, kész procedúra az egész.
Ha tályog van a gégefedőmön, ahogy olvastam, hogy lehetséges, akkor ki tudom vajon várni ezt a 10 napot? Sokszor úgy érzem, hogy megfulladok.
Mit tehetek? Mennyire súlyos lehet? Megfulladhatok?

torok, baktérium, gégegyulladás, hangszalag-gyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2011 ;16(júliusi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Valószínűleg gége- és hangszalaggyulladása van. Ez magyarázza a torokkaparást, köhögést, rekedtséget.
Szakorvos tudja megtükrözni a gégét, de a tünetek alapján nem feltételezhető, hogy tályog lenne a gégefedőn.
Az antibiotikum mellé nyákoldót és inhalálást javasolok a tünetek enyhítésére.

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2011-08-01 19:40:18
| torok, baktérium, gégegyulladás, hangszalag-gyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop