Mandulagyulladás, 21 éves lány

Kérdés:  Én egy 21 éves lány vagyok és körülbelül 2 évvel ezelőtt kezdődött, hogy begyulladt a mandulám és azóta folyamatosan, évente 10-szer biztos probléma van vele. Éjszaka nem tudok aludni, mert arra ébredek, hogy iszonyatosan nyom. Középen a himbilimbim baloldalra van felakadva, általában a baloldali van, vagy az van jobban bedagadva. Idén 2-szer voltam már orvosnál, ahol egyszer Augmentint szedtem 10 napig, de 2 hétre rá megint beteg lettem, utána pedig Sumetrolimot, és ez 3 hete volt, azóta folyamatosan fáj, hol jobban, hol kevésbé fáj. Nem szeretném megműtetni, ha nem muszáj.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen óvintézkedéseket tudnék tenni annak érdekében, hogy ez ne legyen ilyen gyakori, mert ilyenkor napokig rossz a közérzetem, nem tudok rendesen beszélni, sem pedig nyelni. Milyen gyógynövényes módokat, vitaminokat vagy bármilyen más módot tudna nekem mondani, hogy hatásosan kezelhessem, mert felesleges pénzkidobásnak tartom ma már az orvost, és a háromezer forintos gyógyszereket is, hisz akár vitaminként is szedhetném őket lassan.
Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A torokpanasz nem mindig a mandulagyulladás jele. Ha ismétlődő torokfájdalma van, vagy a mandulái megnagyobbodottak, szakorvoshoz kell fordulni. Ő meg tudja állapítani, hogy a panaszokat a mandulák gyulladása, vagy krónikus torokgyulladás okozza. Ha baktérium okozta a gyulladást, feltétlenül kell antibiotikumot szedni. A mandulaműtét akkor javasolt, ha évente többször, magas lázzal járó mandulagyulladása van, vagy ha a mandulák gócként szerepelnek. A mandulaműtét az ismétlődő torokpanaszokat nem szűnteti meg. Gyógynövényekkel, homeopathiás szerekkel csak a kellemetlen tünetek csökkenthetők.
2020-04-15 16:42:03
| mandulaműtét, mandulagyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop