Menstruáció rendszertelen, nem tudom felhelyezni a tampont

Kérdés:  18 éves vagyok, az első menstruációm 2002. januárjában volt, azóta nem állt be. Tudom, előbb vagy utóbb erre sor kerül, de úgy gondolom, 4 év alatt ennek már meg kellett volna történnie. A nőgyógyász is azzal nyugtatott, hogy sor fog rá kerülni. Legfeljebb 2-3 hónap megy rendben, utána kisebb-nagyobb szünet következik, előfordul azonban az is, hogy barnás folyás jelentkezik csupán, vér miatt színeződik el?
Ma voltam nőgyógyásznál, aki viszont nem vizsgált meg, mivel még szűz vagyok, vagyis nem volt még közösülésem. A gondom viszont még az, hogy attól tartok nem is lehetne. Gyakran a tampon felhelyezése is nehézkes, kellemetlen (amikor már sikerült megfelelően felhelyezni nem okoz gondot). Persze anno nagyon alaposan tanulmányoztam a tampon használati útmutatóját, rajzot, és a négy év alatt arra jutottam, hogy nekem tutira nem így néz ki a hüvelyem. Arra számítanék, hogy csőszerű, de én akadályt érzek, a tampont nem tudom a hüvelybementtől 3 centivel feljebb helyezni. Korábbi partnerem nem tudott belém hatolni, bármilyen pózban próbáltuk (persze felmerült bennünk, hogy vele volt a gond, a nem elégséges merevedése okozta a kudarcot).
Újra meg újra remélem, hogy legközelebb menni fog, de nagyon fájdalmas az is ha vibrátort próbálok használni. Ezt szerettem volna megbeszélni ma a nőgyógyásszal (végre rászántam magam, hogy ismét elmenjek, nincs még saját nőgyógyászom, a kerületi rendelőbe jelentkeztem be), de amint megtudta a doktor úr, hogy szűz vagyok (elméletileg, habár közösülés nem történt, petting közben egyszer erősen véreztem, ezért feltételezem, gyakorlatilag nincs akadálya a vizsgálatnak).
Elküldött vérvételre, hogy megnézze a hormonokat, és felvetette, hogy valószínűleg fogamzásgátló tablettával beállíthatnánk a menstruációmat. Ez egy dolog megoldása lenne. Hála a kedvességének és a segítőkészségének, esélyem sem volt előadni egyéb gondjaim (2 hét múlva megyek az eredményért, és szerencsére a szóban forgó doktorúr szabadságon lesz, remélem, egy másikkal többre megyek).
Véleményét szeretném kérni, hogy mi lehet a gond (jómagam a pszichés gátat kizártnak tartom)?
Köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Vizsgálat nélkül nem tudok hozzászólni!
2006-08-07 23:03:30
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop