Menstruáció rendszertelensége, 24 éves lány

Kérdés:  24 éves lány vagyok, és a menstruációs ciklusom zavara miatt fordulok önhöz. Az elmúlt két alkalommal 18 napos időközökkel tapasztaltam a menstruációs vérzést, ami eléggé el is húzódott (6-7 nap), és nagyon megijedtem. Soha nem volt 28 napos ciklusom, volt, hogy kitolódott 36 napra, volt, hogy 28 napos rendben jött meg, de ilyen még nem fordult elő. Fogamzásgátló tablettát sem szedtem soha. Rászántam magam, hogy nőgyógyásszal is megvizsgáltassam magam, de sajnos egy hét múlva kaptam csak időpontot.
Mi lehet a panaszaim oka? Milyen vizsgálatok várnak rám? Lehet, hogy szervi elváltozás áll a dolgok mögött? Nagyon sok elrettentő történetet olvastam ezzel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella   InforMed | Gyovai, G.
Válasz:  Megijedni semmi esetre sem kell. A rendszertelen vérzést okozhatta idegeskedés, felfázás miatti gyulladás is. A nőgyógyász biztosan elküldi hormonális vizsgálatra is. Ez vérvétellel történik és az eddigi rendszertelen vérzés oka is kiderülhet.(magasabb prolaktin szint vagy androgén szint vagy a peteérés hiánya) Néha az ultrahang segít a diagnózis felállításában, például policisztás petefészek esetében. Legyen türelemmel a vizsgálatig és nyugodjon meg, semmi veszélyes eltérés nem valószínű.
2007-11-07 08:32:32
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop