Menstruációs görcs

Kérdés:  Helló.
Érdeklődöm a candidáról, (ez azt hiszem népbetegség), hogy lehet diagnosztizálni és kigyógyulni belőle.
Konkrétan van egy közeli hozzátartozóm, akinek ha a menstruációja megjön, iszonyatosan görcsöl. (Ami régebben nem volt.) A nőgyógyásza pedig nem tud segíteni. Azt mondja, hogy ez természetes. Ha tudnak valamilyen tanácsot adni, azt nagyon megköszönnénk, mert úgy tűnik, hogy nem sikerül egyről-kettőre jutni.
Előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Gyovai Gabriella   InforMed | Gyovai, G.
Válasz:  Az említett panaszok a menstruációs görcsökkel kapcsolatosan akkor szoktak megjelenni, ha
1. a peteérés megindul, tehát a serdülőkorban, (nem minden ciklusban van peteérés normálisan), vagy a fogamzásgátló abbahagyása után,
2. Egyéb betegségek esetén: ilyen az endometriozis egyik formája, amikor a méhnyálkahártya a méh izomzatába nő bele, ilyen a méhnyálkahártya-gyulladás, de a hólyaghurut is járhat ilyen tünetekkel, ha menstruációval egyszerre jelentkezik. Néha a hurok indítja a görcsöket.
A menstruációs görcsöket (ha kizártuk a fenti okokat) gyógyszeresen szoktuk kezelni: A menses első napja előtt 1 héttel el kell kezdeni a nem sterois gyulladásgátlók valamelyikét. Másrészt a peteérés gátlásával is lényegesen csökkenni szoktak a panaszok, így fogamzásgátlót rendelünk.
A candida legtöbbször ártalmatlan formában van jelen a bőrön, bélrendszerben, hüvelyben. Az immunitás csökkenésével (stressz, kifáradás, antibiotikumok) elszaporodnak és kártékony kapcsolatban lépnek a nyálkahártyákkal. Érdemes diétát tartani és hónapokig gombaölő szert szedni (olyat válasszunk, mely a májműködést nem rontja)

Üdvözlettel
Dr Gyovai G.
2004-03-16 16:39:35
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop