Menzesz rendszertelen lett, ciszta

Kérdés:  Párommal 1 éve szeretnénk kisbabát. Amikor ez elterveztük, hogy jöhet a kistestvér a következő hónapban nem jött meg a menzeszem. Nagy volt az öröm, hogy elsőre, de sajnos nem terhesség volt, hanem egy ciszta. A cisztára gyógyszeres kezelést (Proverát) kaptam, de így sem múlt. Az orvosom végzett hormonlabort, aminek az eredménye nem mutat eltérést.
2007. februárjában laparoszkópiás műtétem volt, a cisztát eltávolították és kiderült, hogy a jobboldali petefészkem el van záródva és emiatt nem tudott a ciszta kiürülni. A műtét után 6 hétre megjött a menzeszem és akkor azt mondta az orvosom, hogy most már próbálkozhatunk a teherbeeséssel az "akadály elhárult".
Ahogy elkezdtük volna a babaprojektet a következő hónapban ismét nem jött meg újabb ciszta, de most a bal petefészkembe. Újabb gyógyszeres kezelés (Duphaston) amitől elmúlt, menzeszem megjött utána. Az orvosom javaslatára 2 hónapig szedtem a fent említett gyógyszert. Az első hónap után rendes menzesz, a második hónap után mindössze csak 2 napig tartott. Most ismét gyógyszermentes hónap után a menzesz várható időpontjában semmi vérzés, csupán csak rózsaszínes váladék jelent meg, ami az esti fürdésnél volt észlelhető. Ezek után nem tudom mitévő legyek.
Segítségét előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Rendszertelen vérzések, kiújuló petefészek-cysta esetén a hormon labor mellett terheléses vércukor vizsgálat is javasolt, esetleg újabb laparoscopia?
2007-09-13 15:49:03
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop