Menzeszprobléma - Nagy fájdalmak, nincs megoldás

Kérdés:  1998-ban a menstruációm "körítése" megváltozott. Magas lázam lett, nagyon erősen görcsölt a hasam, és a derekam majd leszakadt. Akkor 26 éves voltam, minden hónapban, a bizonyos napokon majdhogynem olyan fájdalmaim voltak, mint a szülésnél.
Év végén miómát állapítottak meg, férfiökölnyit, másnap műtöttek, ahol kiderült endometriózisom van. Kivették a bal petefészkemet, és a petevezetékemet.
Műtét után ugyanúgy nem múltak a menzesz alatti fájdalmak, ezért kaptam egy injekciókúrát, amit minden hónapban a hasfalamba adtak, ezzel blokkolták a menstruációmat. Sok eredménye nem volt, mert ismét műtétre került a sor, ugyanis változatlan volt az állapotom.
Kivették a jobb petevezetékemet, és tisztították a jobb petefészkemet. Ismét egy injekció kúra, ez mindig fél évig tartott, és addig teljesen jól voltam, nem volt menzesz, nem fájt semmi.
Minden hónapban jártam Budapestre az I. sz. Nőgyógyászati Klinikára, vidékről. Ugyanis, az első műtétem után oda irányítottak. Itt a doktor, csak azt hajtogatta, hogy nem érti, hogy nekem, hogyhogy nem hat semmi. Hát, akkor én, hogyan értettem volna az egészet? Ja, időközben volt egy laparoszkópos beavatkozásom is, mert összenövéseim voltak.
Azt a megoldást találta ki, hogy fogamzásgátló tablettát szedjek, folyamatosan. Ez azt jelentette, hogy a 3 havi adagot egyszerre kellett beszednem, és utána volt egy ciklusom. És ez így megy már 5 éve. Ez alatt híztam 20 kg-ot, hogy a folyamatos gyógyszerszedéstől-e, nem tudom. Szörnyű, hogy 1 1/2 havonta 6 000 forint a gyógyszer, mikor nem is tudnék már terhes lenni.
Bármit kérdezek ezzel a betegséggel kapcsolatba a nőgyógyásztól itt vidéken, valójában azt veszem észre, hogy nagyon keveset tudnak erről az "áldásról". Halottam egy injekcióról, mely szintén fogamzásgátlóként működik. A neve nem jut eszembe, azt tudom, hogy a 3 havi adag kb. 1200 forint. Mi a véleményük erről? Az én állapotomról? És a hízásomnak van összefüggése a gyógyszerrel? Valamint a rák tényleg nálam erősebb lenne?
Segítségüket előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Ez nem rák! Depot Provera a gyógyszer neve. Tabl. kiszerelés formájában a Danoval is hatásos! A súlyfelesleg minden bizonnyal rontja az állapotát. A Kaáli Intézetben sikeres beültetést végezhetnek el!
2007-06-12 10:59:15
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop