Mióma, hasfájás - 50 éves nő

Kérdés:  50 éves vagyok, két gyermekem van. A menstruációm általában 25 naponként jelentkezik, normális lefolyású, egy napon van erősebb vérzés, utána csökken és 5 napig tart.
2006. júliusi ultrahang szerint 90x45 mm-es több göböt is tartalmazó miómás az uterus. 2001-ben 85x50 mm-s volt a méret, vagyis különösebben nem növekszik (szerintem). Ezeket a vizsgálatokat a megyei kórházban készítették. Novemberben, a helyi rendelőintézetben, a cervix corpus határon egy 23x24 mm-es mióma göböt mértek. Az utóbbi hónapokban enyhe hasfájást érzek, a menzesztől függetlenül.
A munkahelyemen, a környezetemben a mióma kezelésének csak a méheltávolító műtéti megoldása ismert. Kérem, hogy ajánljanak nekem olyan kórházat és orvost, ahol, és aki nem csak ezt a drasztikus eljárást ismeri, hanem az önök cikkeiben olvasott egyéb megoldásokat is alkalmazza.
Segítségüket köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Nem kellene egyelőre műtétet végezni! Gondos észleléssel el lehet kerülni a váratlan kellemetlen meglepetéseket. A menzeszei elmúltával, a petefészekműködés hanyatlásával a miómák kisebbedhetnek! MIRENA fogamzásgátló méhen belüli eszköz felhelyezése is segíthet!
2007-07-20 13:20:23
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop