Miómám van, elvetéltem-Mi az oka?

Kérdés:  33 éves nő vagyok, 2 gyermekem van, 1 éve jutott tudomásomra, hogy tojás nagyságú miómám van. Idén tavasszal terhes lettem, de sajnos 11 hetesen elvetéltem. Semmilyen betegségre, rendellenességre utaló okot nem találtak.
Kérdésem, a mióma okozta a vetélést, vagy nem fogható egyértelműen rá? Terhességem alatt aktív életmódot folytattam, két kiskorú gyermek mellett nem mindig megoldható a pihenés. Ez is okozhatta a vetélést? Az előző 2 terhességem alatt sem pihentem többet, mégsem volt soha semmi probléma. Nagyon beleéltük magunkat a férjemmel, hogy újra lesz egy kisbabánk. Ha újra szeretnénk próbálkozni mennyi rá az esély, hogy újra ez történik? Vagy inkább törődjünk bele, és tegyünk le a szándékunkról, már csak a korom miatt is? Ön mit tanácsolna?
2 éve volt egy abortuszom, mert akkor nem tudtuk azt a babát vállalni, ez a dolog befolyásolhatta a mostani vetélésemet?
A terhesség kezdetétől derék, és hasfájásaim voltak ezt az előző két terhességem alatt nem tapasztaltam, ez a miómától volt, vagy arra utalt, hogy ez a terhesség nem eléggé stabil? Lehetséges, hogy csak nem kellőképpen tapadt meg a pete és ezért vetéltem el? Mennyi az esély egy ilyen nagyságú mióma esetében a terhesség kihordására?
Válaszát nagyon megköszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  A vetéléseknek nem mindig lehet megmondani az okát! A mióma göb elég nagy, az a kérdés hol van? Általában a teherbeesés nehezített, a megfogant terhességet már nem szokták zavarni.
2006-08-24 22:08:09
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop