Nyaki és térdpanaszok

| fájdalom, térd, nyak, gerinc
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed

Válasz:  

Tisztelt Doktornő!

Magamról: Budapesten lakom 21 éves vagyok. A következő a problémám kb fél éve van problémám a nyakammal reggel mikor felkelek kb. fél óra kell mire rendbeszedem magam az első 5 percben alig tudom forgatni a nyakamat jobbra balra ill félkörbe (kicsit be kell járatnom) jobbra balra recseg amolyan kattogás is jelen van, és néha mikor fekszek valami furcsa hangot hallok a nyaktájékon a gerincben mintha ( ahhoz hasonlít mint mikor lassan homokot öntünk egy vas edénybe)folyna valami. A másik problémám pedig a hátam középtájékán jelentkezik ez kb. 1 éve van mióta rámugrottak a strandon ez a fájdalom nincs mindig jelen, de amikor fáj akkor, úgymond megtapostatom magam, akkor nagyon recsegek meg ropogok, és utána jó pár óráig nem fáj.

A másik problémám a következő kb 4 éve fájnak a térdeim különösen a bal ( amúgy jobb lábas vagyok). Állandóan recseg-ropog nem tudok normálisan guggolni. Néha a sétálás is fájdalmas. Folyamatosan fáj de a fájdalmak csak néha erősek.

A legelső orvosnál,akinél jártam, elküldött fizikoterápiára, utána jobban fájt, mint előtte. A másik orvos, akinél voltam, fölírt nekem valamiféle gyógyszert (azt hiszem ami elősegíti a porc újratermelődését). Magánvéleményem szerint, bár én egyáltalán nem értek ehhez a dologhoz, az lehet a gond, hogy a csontok érnek egymásba, mert szerintem nekem se porc, se az a folyadék, aminek lennie kell, nem sok lehet.

Válaszát előre is köszönöm.

Készült röntgenfelvétel? Ha a rtg negatív volt, akkor panaszai nagy valószínűséggel úgynevezett alkati erdetűek. Van akinek olyan lazák az izületei, hogy a lábait a nyakába tudja tenni, a másik meg alig tud leguggolni. Nagyon kicsi a valószínűsége, miután már két mozgásszervekhez értő szakember is megvizsgálta, hogy valami komolyabb, esetleg veleszületett mozgásszervi rendellenessége lenne. Így azt tanácsolom, hogy valamelyikőjüktől kérjen lehetőséget gyógytornára, amit a későbbiekben önállóan otthon is folytathat. Ez a legjobb terápia. Ha valamilyen okból néha erősebb fájdalmai vannak, 1-1 tbl. fájdalomcsillapító vagy úgynevezett non- szteroid gyulladáscsökkentő bevétele biztosan nem árt. Az ún. porcképző szernek szedésének én nem látom különösen értelmét, még inkább egy 21 éves embernél.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

2002-07-11 14:38:03
| fájdalom, térd, nyak, gerinc
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop