Nyelven hólyagok

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! A nyelvemen folyamatosan hólyagok jönnek ki. Épphogy elmúlik, másik helyen jön a következő. Használok Flogosol oldatot, szedek vitaminokat, de semmi változás. A vérképem tökéletes. Rossz fogam nincs. Mit tehetek? Köszönöm válaszát.

| hólyagok, afta
| Jáky, L.; Az Orvos válaszol - Dr. Jáky László 2019 ;25(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Több minden okozhat ilyen jellegű panaszokat. Látatlanban inkább csak tippelgetni lehet. Szájsebészeti, vagy bőrgyógyászati szakrendelésen pontosabb választ kap a kérdésére. A leírása alapján talán a vírus fertőzés a legkevésbé valószínű.-Amennyiben aftái vannak, vagy egyéb autoimmun jellegű betegség jelentkezik ebben a formában, megelőzésképpen az immunrendszer erősítése (stressz oldás, lazítás, alvás, mozgás, vitaminok) a kialakult hólyagok fekélyek kezelésében az Anaftin kenőcs segíthetnek.-Általánosságban érdemes kerülni az irritáló dolgokat ( fűszeres ételek, alkohol, szájvizek, az egész száj fertőtlenítése). A felülfertőződés megelőzésére pontszerű fertőtlenítés javallt. Allergia esetén (étel, fogkrém, szájvíz stb.) az allergiát kiváltó ok módszeres megkeresése lehet a megoldás.

2019-04-05 14:57:45
| hólyagok, afta

Herpesz szimplex

A herpesz szimplex fertőzés visszatérő betegség, mely a bőrön és a nyálkahártyákon keletkező apró, fájdalmas, folyadékkal telt hólyagocskákkal jár.


Árulkodó nyelv

A nyelv elárulja, hogyan állunk az egészségünkkel. Kevesen tudják, hogy ránézéssel is mennyi mindent le lehet olvasni róla. Mindent elárul. Nézzünk néhány példát arra, hogy milyen kellemetlenségeket mutathat, és ezeket hogyan kezelhetjük.


A szájüreg gyakori betegségei

A szájüregi betegségek lehetnek ugyan a nem megfelelő szájápolás következményei, de akkor is felléphetnek, ha valaki gondosan követi a fogorvos tanácsait.


A fertőzéses íny- és szájgyulladások

Az ínyre és az egész szájra kiterjedő gyulladást baktériumok, vírusok és gombák okozhatják.


Web Design & Development Prowebshop