Otoszklerózis, kilátások latolgatása

Kérdés:  27 éves vagyok, most derült ki, hogy otoszklerozisom van, szeretném megtudni, öröklődő betegségről van-e szó, mennyi idő a teljes süketség elérése - van-e mód műtét nélkül gyógyulásra?
Ami miatt nem merem vállalni a műtétet, hogy nem tudom, milyen esélyem van a gyógyulásra, ill. a műtét alatt megsüketülhetek-e? Ha mondjuk 10 év múlva szánom rá magam egy műtétre, ugyan annyi eséllyel indulok-e a gyógyulásért, mint most? Akkor is visszafordítható lesz még a folyamat? És ha már az idegeket eléri, akkor is meg lehet még műteni, vagy akkor már visszafordíthatatlan?

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Az otosclerosis a legbelső hallócsont rögzülése, ami vezetéses hallásromlást okoz. Az évek során a hallóideg működése is romolhat, ezért szoktuk javasolni a műtéti megoldást, lehetőleg minél előbb. A folyamat nem visszafordítható, ha nem kerül műtétre, a hallás egyre rosszabb lesz, bár teljes süketség nem alakul ki. A betegség mindkét fülön megjelenik, de nem öröklődik. Javasolom a mielőbbi műtétet, amire jelentős hallásjavulás következik be.
2007-03-28 15:04:07
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop