Petefészekciszta, fogamzásgátló váltása

Kérdés:  5 éve fedezték fel, hogy petefészekcisztáim vannak (ez állandóan stresszbe tart), azóta kezelik. (25 éves vagyok.) Tavaly kezelésként (?) Diane 35-öt írt fel az orvos, fél évig szedtem (3-tól 6 hónapig ajánlotta). Most fogamzásgátlót szeretnék cserélni, ugyanis erről a gyógyszerről több mindent megtudtam, ami elriasztott. Tavaly, amikor ugyancsak a Diane 35-öt akartam felirtani, helyette Yadine-t adott a doktornő, hormonvizsgálat nélkül, tavaly aztán ezt is abbahagytam, (így kerültem vissza Diane 35-re idén,), de addig, amíg a Yadine-t szedtem, nem volt gond, nem fejlődtek ciszták.
Kérdésem, mivel tavaly ez így történt, áttérhetek Dianéról Yadine-ra anélkül, hogy visszamenjek a doktornőhöz? Most ugyancsak lejárt a hat hónap. Mennyire fontos ez? Nem mennék vissza, ha nem feltétlenül kellene, anyagilag gond, ezért érdekel, hogy megismételhetem-e a tavalyi dolgot?
Köszönöm szépen előre is a választ.

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Végül is mindkettő hormonális fogamzásgátló. Ha erre van szüksége, felírathatja családorvosával is a jobbnak tartott szert. A cisztákon nem hiszem, hogy túl sokat változtatna bármelyik is, tehát ha ezért szedné, nincs túl sok értelme.
A cisztákról tudni kell, hogy lehet PCO részjelensége is, akkor pedig átfogó kezelésre lenne szüksége!
2007-02-17 19:03:42
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop