Rövid menstruáció, PCO gyanú, babát szeretnék

Kérdés:  Szeretném tanácsát kérni. 30 éves vagyok, molett. Mindig rendszertelen vérzésem volt, csak fogamzásgátló szedése mellett nem. Egy ilyen fogamzásgátlós ciklus abbahagyása utána estem teherbe spontán, és született meg 4 évvel ezelőtt kislányom. Az orvosok szerint PCO jellegű petefészkeim vannak, viszont hormon eredményeim rendben vannak. Most körülbelül fél éve nem szedek semmit és kb. 3-4 hónapja, spontán megjön a vérzésem. Van, amikor egy hónap kimarad, van, hogy minden hónapban. De évek óta ez a problémám, hogy mindig 2-3 napig tart a vérzés és nagyon kismennyiségű a vér (szinte elég napi egy, maximum két betétet használnom). A fogamzásgátló tabletta mellett nem így volt. Nagyon szeretnénk kistestvért, de hát így nehezen fog menni, nem is sikerült teherbe esnem eddig.
Én úgy gondolom, a hormonok jó eredménye mellett is hiányozhat valami belőlem, ha ilyen gyér mennyiségű a vér, de még sehol sem kaptam rá választ, hogy mi lehet ez és mi erre a megoldás? A vérzés előtt és közben is van alhasi fájdalmam.
Várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula   InforMed | Petrányi, Gy.
Válasz:  Panaszai hátterében policisztás ovárium szindróma a legvalószínűbb, ennek az egész szervezetre való kihatásai miatt részletes endokrinológiai kivizsgálásra és annak megfelelő, szisztematikus kezelésre van szüksége, ami a menstruációt is rendezi és javítja a fogamzó képességet (részleteket l. a honlapon írt tanulmányomban). Saját részről az eredményhez életmódi változtatásokkal tud hozzájárulni: sok testmozgás, fogyás. Ez a legnehezebb, tudom.
2006-05-19 17:14:10
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop