Sárgatesthormon-elégtelenség

Kérdés:  Nőgyógyászati jellegű kérdésem lenne: 2005. végén sárgatesthormon-elégtelenég miatt Duphaston, illetve Clotsylbegit gyógyszert szedtem, mely rendszeressé tette ciklusaimat (volt vérvétel, hormonvizsgálat, ultrahang is). Aztán rá 2 hónapra terhes is lettem, de a terhesség a 7. héten megszakadt.
Orvosom ekkor felírt egy Ultrogestan nevű gyógyszert arra az estre, ha netán ismét terhes lennék, és akkor majd ezzel megtámogatjuk a méhnyálkahártyát (ha jól értettem), és a továbbiakban is szedtem a Clostylbegyt gyógyszert. Ennek ellenére a menstruációm kimaradt, és a vetéléstől számított 6. héten ismét felkerestem orvosomat, aki ultrahanggal megállapította, hogy mindössze 8 mm a nyálkahártya, és elrendelte, hogy szedjem be az Ultrogestant, amitől majd megjön a menzeszem. 10 napon át beszedtem, azóta eltelt 4 nap és nem történik semmi.
Kérdésem, ha sárgatest-elégtelenség miatt először a Duphaston segített, most miért az Ultrogestant szedtem, mi a különbség a kettő között?
Válaszukat nagyon köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Miskovszky Vilmos   InforMed | Miskovszky, V.
Válasz:  Mindkettő a sárgatest-elégtelenség gyógyszere. Az Utrogestánt inkább létrejött terhesség támogatására használjuk a 12 hétig.
2006-06-19 08:33:12
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop