Székletürítési nehézség, 8 hónapos kisfiú

Kérdés:  8 hónapos a kisfiam, 2 hónapos korától nem kakilt magától ezért Laevolacot adtam 3 naponta. Ettől nagyon híg széklete lett, de borzasztó nehezen sikerült minden egyes alkalommal. 5 hónapos korától kap főzeléket és nagyrészben tápszert, azóta kakil, van hogy 3-4-szer is naponta, de iszonyú nehezen. A széklete mindig kemény, hiába adok neki naponta 2-szer sárgabarackot, őszit, gabonapelyhet, sok folyadékot, nem adom az almát, banánt, krumplit, sárgarépát, olíva olajat keverek a főzelékébe, és mégsem segít semmi.
Voltunk természetesen ultrahangon is, semmi elváltozás szerencsére.
Borzasztó nézni, ahogy szenved közben, nem csak én látom így, hanem az egész család.
Mitől lehet ez a gond, mitől remélhetem a változást? Szilvát is próbáltam, de akármit adok, a széklete kemény. De teljesen mindegy, mert ha hígabb, akkor is nehezen ürül. Olyat is hallottam, hogy a tápszertől van, van, aki azt mondja, adjak neki tejet, majd attól rendeződik. Hogyan segíthetnék neki?
Válaszát előre is köszönöm.

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence   InforMed | Seprődi, B.
Válasz:  Hashajtóval és rendszeres beöntésekkel lehet segíteni a széklet ürülését. Ha ez sikertelen, érdemes verejtékvizsgálatot végezni, ugyanis szóba jön, hogy a gyermeknél cystás fibrosis áll fenn.
2007-08-29 17:59:08
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop