Szorongás

Kérdés:  Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy pár hónapja kezdődött, hogy nagyon erős szívdobogás érzés volt bennem, fejem nagyon feszült, aztán következett az álmatlanság, étvágytalanság mostanában nagyon erős szorongás van rajtam, hogy a páromat elhagyom, és ez borzasztó félelmet vált ki belőlem, mert én ezt nem szeretném, de közben a gondolataim folyton ezen kattognak. Szeretem őt és nem értem az érzéseimet. Semmihez sincs már kedvem emiatt. Voltam dokinál, aki Helexet írt fel este 1-et. És ha szükséges Frontint. De nem szeretnék ezeken élni. Mitévő legyek? Köszönöm válaszát!

| szorongás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2019 ;25(májusi)   InforMed

Válasz:  Szorongásos panaszai miatt jól tette, hogy orvoshoz fordult. A szorongáscsökkentő tüneti szer, de ha nem gyógyszeres terápiában gondolkodik, akkor pszichoterápiához is értő pszichiátert javasolt felkeresni, akkor azonban jóval több személyes munkára, belső figyelemre lesz szükség az Ön részéről, gyakoribb találkozásokra hosszabb időn keresztül, de várhatóan uralni tudja a szorongásait.

2019-05-06 17:37:49
| szorongás

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Gyermekvárás és depresszió

A 25 éves kor alatti terhes londoni nők kétharmadának van mentális egészségi problémája a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Egészségügyi Kutatóintézete (NIHR) kutatása szerint.


Web Design & Development Prowebshop