Szürkehályog-műtét utáni fényérzékenység, nyomásérzés

Kérdés:  4 éve szürkehályoggal műtöttek, mindkét szememet. A műtét kitűnően sikerült. Olvasó szemüveget használok. Rendesen látok.
1 éve kezdődött a panaszom, ami bizonytalanságérzettel (én szédülésnek hívom, de nem forgó szédülés) és érzékenységgel, mármint a szemem, fényre egyre jobban érzem. A panasszal visszamentem orvosomhoz. A szemem kitűnő állapotban van, mindent megvizsgált, ami szemészetileg létezik és rendben talált. Ez a megállapítás jelenleg is érvényes.
Ennek ellenére egyre erősebb a fényérzékenységem 1 hónapja, és a bizonytalanságom-kóválygásom is erősödött. Lesötétített szobában vagyok, ha süt a nap. Tv-t csak napszemüvegben, tudok nézni. A szemem nem fáj fizikailag, mégis nyomást érzek a szemeimben (érzem, hogy van szemem) és időnként a homlokomban is. A kóválygásom is egyre rosszabb. Belgyógyászatilag is kivizsgáltak, infúziókat is kaptam, fizikoterápiát, értágítókat, a szédülésre gyógyszereket kapok. Semmi nem használ.
Kérem tanácsát, mitől lehet ez a tünet, mit tegyek? Ülve és fekve nem érzem, vérnyomásom rendben, van. Lehet mégis a szemműtéttől?

| Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D.   InforMed | Dura, E.
Válasz:  Nem tartom valószínűnek, hogy panaszai összefüggésben lennének a 4 évvel ezelőtti szürkehályogműtéttel. Neurológiai kivizsgálást javasolnék.
2007-01-30 12:13:29
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop