TBC vaccina

Kérdés:  Szeretném kérni a véleményét esetemben, TBC bőrpróbát végeztek nálam pár napja, és az injekció helye picikét bepirosodott és duzzadt. A méret kb. 2x1 cm. A doktor mondta, hogy megfertőződtem TBC-vel. Nem vagyok beteg, mert semmilyen tünetem nincs, teljesen egészséges vagyok (nem köhögök, nincsenek fájdalmaim, nem vagyok fáradt, nem fogyok stb.). De én kaptam 2002-ben TBC-oltást, éppen a fertőzés kivédése miatt. Az oltás előtt persze volt egy bőrpróba is, ami negatív volt.
A védőoltás hatására, ami 5 évvel ezelőtt volt, bepirosodhat a bőrpróba helye? Az 5 nappal ezelőtti bőrpróba semmit nem okoz, illetve már elmúlóban van (nem duzzadt és a folt mérete csökkent).
Kérnem, válaszoljon nekem, mert aggódni kezdtem, hogy el akarnak kezdeni velem egy 9 hónapos kezelést (antibiotikum) ami nem biztos, hogy szükséges. Semmilyen gyógyszert nem szedek, nem is szedtem soha, nem iszom, nem cigarettázom, és nem kávézom. Sohasem tettem, még rövid időre sem. Ezért kicsit aggódom a hosszú gyógyszerezés miatt.
Köszönettel várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2008 ;13(januári)   InforMed | Makara, M.
Válasz:  A kérdés megválaszolását csak az oltás helyének vizsgálata alapján lehet megtenni. Tüdőgondozói hálózat pulmonológus szakorvosához forduljon problémájával.
2008-02-07 13:36:46
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop