Térd roppanása

Kérdés:  November 4-én felálltam a fotelből és egy nagyot roppant a jobb térdem, ami iszonyatos fájdalommal járt abban pillanatban. A következő nap már többször megbicsaklott, ami alatt azt éreztem, mintha az alsó lábszáramat megrándították volna, recsegett és nagyon fájt, annyira, hogy nem bírtam megtartani az egyensúlyomat és elestem.
Utána elmentem a traumatológiai szakambulancia ügyeletére. A röntgen nem mutatott ki semmit, viszont másnap elmentem UH-vizsgálatra, ahol a következőket véleményezték: "A recessus suprapatellarisban mérs. mennyiségű folyadék. A synovium hypertrophias. A quadriceps ín szélesebb, patella ín eltérés nélkül. Az infrapatellaris mélybursában felszaporodott folyadék látható. Az oldalszalagok eltérés nélkül. A meniscusok laposabbak, szemcsézett szerkezetűek. A peremszéleken osteophyta felrakódás látható. A med. meniscus az ízületi résből mérs. elődomborodik. A gastrochnemius med. rostjai között sávszerűen elhelyezkedő, belső echokat tartalmazó folyadékgyülem látható. A subcutis kiszélesedett ödémás. A fossa popliteában Baker ciszta nem látható, norm. Tágasságú, lefutású nagyerek."
Sajnos nem merek járni, mert minden oldalirányú mozgásra kimegy a térdem, én úgy érzem, mert olyan megint, mintha összecsuklana.
A traumatológiai szakambulancián a doktor Ostenil kúrát javasolt - 3 db.
Az Ostenil kúra mennyit fog segíteni?
Köszönettel!

| térdfájdalom, Térdízület
| Farkas, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2011 ;16(novemberi)   InforMed

Válasz:  Bár számomra nem teljesen egyértelmű az ultrahang leírása, de mégis inkább sérülés utáni állapotra utal, semmint ízületi kopásra. Azt hiszem, - bár az Ostenil injekciót hatásosnak tartom a károsodott porcfelszínek kezelésében - jelen panaszait nem fogja megszűntetni.
MR-vizsgálatot javasolok, és térdtornára is szüksége van.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2011-11-19 09:29:32
| térdfájdalom, térdízület
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop