Terhesen Vibrocil

Kérdés:  5 évvel ezelőtt műtötték az arcüregemet (gombás volt). Azóta minden rendben, Mégis előfordul olyan, hogy este (de csak este, és nem minden nap) bedugul az orrom. Ilyenkor Vibrocilt spriccelek bele (próbálok minél kevesebbet) és utána nyugodtan alhatok, napközben meg egyáltalán nem dugul be. Jövő héten lombikprogram segítségével beültetést fognak végezni nálam, ha minden jól alakul, akkor terhesség elé nézek.
Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint hogyan tudnám legegyszerűbben megoldani a néhai orrdugulásaimat? Sajnos próbáltam már a tengervizes orrspray-ket, de nem segítenek. Fül-orr-gégészem javaslatára Allergodilt is próbáltam, de nem segít, csak a Vibrocil. Viszont azt írja az utasítás, hogy terhességben nem szabad használni. Kérem, segítsen problémám megoldásában!
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A Vibrocil hosszadalmas használata semmiképpen nem javasolt, de terhesség esetén kifejezetten nem ajánlott. Terhesség esetén valamilyen semleges orrcsepp javasolható, bár nem természetes, hogy állandóan olyan fokú orrdugulása van, melyet kezelni kell. Célszerű lenne szakorvoshoz fordulni, hogy mi okozza a visszatérő gátolt orrlégzést, és az okot megszűntetni.
2007-11-13 02:18:51
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop