Terhesség - Szívbeteg vagy mégsem a baba?

Kérdés:  37 hétbe vagyok, és a babámmal voltam szívultrahangon, ahol közölték, hogy a babámnak beteg a szíve, és kromoszómabeteg is lehet. Amikor voltam genetikai vizsgálaton megállapították, hogy semmi baja nincs a babámnak. Azt nem értem, hogy most akkor mit tegyek, miért nem vették észre a vizsgálatok alatt?
Várom válaszát köszönettel!

| Az Orvos válaszol - Dr. Nagy Zsolt   InforMed | Nagy, Zs.
Válasz:  Nehéz látatlanban, anamnézis és leletek hiányában, megfelelő választ adni a kérdésére. A szívultrahang egy jó diagnosztikai eszköz a fejlődési rendellenességek vagy az azokra utaló jelek kimutatására.
Ha felmerül a fejlődési rendellenesség gyanúja, indokolt esetben a szakorvos kollega genetikai vizsgálatot kérhet a magzatból. A leveléből nem derült ki számomra, hogy milyen kromoszóma rendellenesség gyanúja merült fel az Önök esetében. Sajnos nem minden fejlődési rendellenesség hátterében állnak genetikai okok, ismerünk olyan rendellenességeket, amelyek nem vezethetők vissza genetikai tényezőkre. Kérem, írja meg nekem, hogy milyen genetikai vizsgálatot végeztek el Önöknél, vagy forduljon hozzám bizalommal, és hívjon fel telefonon (70/585-1352).
Üdvözlettel:
Dr. Nagy Zsolt
2008-02-10 22:10:46
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop