Vakbélműtétből hasűri vérzés, hepatits C fertőzöttség, májgyulladás

Kérdés:  A férjem 35 éves, 2006. januárban volt egy rutinműtétnek induló vakbélműtéte. Ez sajnos nem sikerült, mert az orvos elvágott egy eret amiből 5 napig szivárgott a vér, az 5. napon elküldték CT-re ami kimutatta hogy már 1,5 l vér volt a hasüregben. Ekkor gyorsan műtétre készítették elő, és mivel sok vért vesztett, vért kapott. Ezzel kezdődött el életünk legrosszabb szakasza.
A műtét ugyan sikerült, de az utána következő vérvizsgálatokból kiderült, a férjem hepatitis C vírussal fertőződött, amit a kapott vértől szerzett. Most ott tartunk, hogy kiderült a májszövettanból, hogy közepes lefolyású a májgyulladása, amit interferonos kezeléssel tudnak majd "gyógyítani". A gond az, hogy nagyon sok rossz mellékhatása van ennek a gyógyszernek, ezt már tudjuk.
Azt szeretném megtudni a doktornőtől, létezik-e valamilyen újabb gyógyszer, aminek nincs ilyen sok rossz mellékhatása? Milyen vitaminokat tudna ajánlani, amik jót tennének férjemnek? Ha esetleg ismer természetgyógyászt, aki esetleg tud nekünk segíteni, azt is megköszönném!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos   InforMed | Makara, M.
Válasz:  Véleményem szerint nem valószínű, hogy a hepatitisz-C vírusfertőzést férje a 2006. januári vérátömlesztéstől kapta volna. Manapság a véreket nagy megbízhatósággal nézik a hepatitisz-C vonatkozásában, valószínűbb, hogy a hepatitisz-C fertőzés korábbi eredetű.
Konkrét kérdésére válaszolva:
- A hepatitisz-C fertőzés ellen csak Interferon alapú kombinációk hatékonyak; ezeknek valóban sok és jelentős mellékhatásuk van.
- Specifikus vitaminkészítmény nem ajánlható; az általánosan ajánlott multivitamin, illetve téli időszakban C-vitamin kiegészítés javasolható.
- Természetgyógyászati módszerekkel a vírusbetegségek nem gyógyíthatók (a vírusoknak nincs lelkük).
2007-01-30 12:28:30
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop