Vetélés

Kérdés:  Tisztelt Dr. Úr! Korábban volt egy vetélésem a 20. héten, minden előzmény nélkül kinyílt a méhszáj. Az okot nem találták meg. Később jutott eszembe, hogy nem sokkal a vetélés előtt (nem emlékszem), megemeltem egy nagyon nehéz dobozt. Aztán rögtön le is raktam. Egy percre görcsöket éreztem, gyorsan elmúlt, nem volt utána semmi tünetem. Lehetséges, hogy én okoztam a vetélést? Emiatt nyílt volna ki a méhszájam? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel

| vetélés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;25(januári)   InforMed

Válasz:  Ez lehetséges, de koránt sem biztos. \r\nHa újra várandós lesz, ennek megelőzésére nem ártana a 16. Hét körül egy méhszájzáró öltést behelyezni. (Azt aztán szülés előtt eltávolítják.)\r\nDrukkolok, hogy a következő próbálkozás sikerüljön!\r\nPetróczi dr.

2019-01-18 22:46:59
| vetélés

Az ismétlődő vetélések háttere

Az ismétlődő vetélések gyakorisága a népességben 2-5 százalék között mozog. A harmadik vetélés után az ismétlődés kockázata több mint 55 százalék. A vetélés hátterében sokan sokféle okot feltételeznek.


A légszennyezettség és a vetélés

A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között, tanulmányuk a Fertility and Sterility című folyóiratban közlték.


Reggeli rosszullét

Akinél terhességben előfordul a reggeli rosszullét, hányinger vagy hányás, annál kisebb a vetélés veszélye, állapították meg az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) kutatói, cikküket a JAMA Internal Medicine című orvosi folyóirat közölte.


Vetélés és a koffein

Röviddel a fogantatás előtt vagy a terhesség elején napi kettőnél több koffein tartalmú ital fogyasztása növeli a vetélés kockázatát – de nem csak az anya, hanem az apa koffein fogyasztása is számít.


A vetélés kockázata életmódváltással csökkenthető

A vetélés kockázata életmódváltással csökkenthető: az első terhességek több mint fele megmenthető lenne így - derült ki egy nagyszabású dán kutatásból.


Web Design & Development Prowebshop