Visszatérő fülfájdalom és szédülés

Kérdés:  Decemberben voltam fül-orr-gégésznél. A bal fülem lüktetett, zúgott, fájt. A fájdalom éjszakánként úgy felerősödött, hogy a bal oldalon zsibbadt az arcom, állkapcsom, nyelvem is.
Fül-orr-gégész kimosta, majd szívta. A szívást többször is meg kellett szakítani, mert elszédültem közben (nincs vérnyomás-, vércukor-problémám). A kapott leleten miringitis granulosa és gombás fertőzés szerepelt.
Garasone fülcseppet kaptam. A szívások segítettek, mert utána a fájdalom intenzitása lassan csökkent, majd elmúlt.
3 hónap múlva újra visszatért a bal fülbe a fájdalom, lüktetés.
Ismét fül-orr-gégész, ahol a lelet hallójárat-gyulladás volt, gombás fertőzéssel. Ismét fülmosás, és szívás. Szívásnál ugyanúgy elszédültem. A dobhártyám ép az orvos szerint. A szívás után a fülfájdalom most is enyhült, de a szédülés nagyon zavar.
Most Canesten cseppet kaptam, majd Bóralkoholos cseppet. Akármikor fellobbant a fájdalom, az mindig egy ponton volt nagyon erős, közvetlenül a fül alatt, kicsivel a fül mögött.
Tudna segíteni, hogy mi állhat a szédülés hátterében? Milyen vizsgálatok lehetnek indokoltak ilyen esetben? Egy gombás fertőzés és hallójárat-gyulladás okozhat olyan mértékű fájdalmat, hogy az ember arca zsibbad? Mit tehetek, hogy ne kerüljek ismét ilyen helyzetbe 3 hónap múlva?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

hallójárat, gyulladás, fertőzés, otitis externa | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2012 ;17(áprilisi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A hallójárat-gyulladás komoly fájdalommal jár, és a fülszívás - természetes módon- szédülést okozhat. A rendszeres fülcsepphasználat megelőzheti az ismétlődő gyulladást.

Kapcsolódó cikkek a Hallójárat gyulladás rovatban olvashatók.

2012-04-20 06:12:43
| hallójárat, gyulladás, fertőzés, otitis externa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop