Csontritkulás nem átlagos esetben

Kérdés:  69 éves vagyok, mostanában derült ki, hogy elég súlyos csontritkulásom van, elsősorban a gerincemben. A "nem átlagos" esetemben azt jelenti, hogy soha nem volt menstruációm (panaszmentesen éltem), de laikusként tudom, hogy a hormon-háztartás összefüggésben van az időskori csontritkulás kialakulásával.
Esetemben nem tudom ez mit jelent számomra? Sok dolgom van még, két örökbefogadott lányom segítése terén és ehhez viszonylag egészségesnek kellene lennem (alapvetően sajtkukac, izgő-mozgó vagyok),
Tanácsát kérem, nem szeretnék ezután a koleszterincsökkentő és ízületi panaszaimra felírt gyógyszereken kívül fél patikányi egyebet is beszedni (önszorgalomból érrendszeri tisztítóként és a bükki Gyuribácsi tv-s javaslataira iszom diólevél teát, csalánteát felváltva naponta 1 csészényit.
Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

| csontritkulás
| Balaicza, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Balaicza Erika főorvos 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Javaslom, hogy szedjen legalább 4000 E D-vitamint és napi 1200 mg Ca-ot, 600 mg Mg-ot és K2-vitamint. Egyebekben mozogjon sokat a szabadban, egyen rendszeresen kefirt, joghurtot, sajtot és hormonháztartásának támogatására szedjen Szójavit forte tbl-át.
Jobbulást kívánva, üdvözlettel:
Dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés,
Homeopátia, neurálterápia, böjtkúra
Életmód-tanácsadás, fitoterápia…
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
balaicza@balaicza.hu

Kapcsolódó cikkek a Csontritkulás (oszteoporózis) rovatban olvashatók.

2013-11-04 05:24:43
| csontritkulás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop