Étrendváltoztatás

Kérdés:  Lassan 3 éve mellrákkal műtöttek, csonkoltak, az őrszemben volt egy pici ráksejt, ezért kivették a nyirokcsomókat is. 6 kemo, 28 sugár és 17 herceptin kezelést kaptam. Jelenleg hormonterápiát kapok, mert HER 2+++, 100% ösztrogén tatalmú volt a daganatom.
Sajnos 2 hónapja apró meszesedést találtak a hegnél, ezért sztereotaxiás mintavétel történt, melynek még nincs eredménye. Minden laborértékem jó, középértéken vannak. Több helyen olvastam, hogy ajánlott a hús és zsírmentes étrend. Egy természetgyógyász a zöldségeken és gyümölcsön kívül halat és tojást javasolt. Egy hétig csináltam ezt a diétát, de 1 hét után szabályosan rosszul voltam, gyenge és erőtlen.
Mindenhol azt olvastam, hogy a szénhidrát adja az energiát. Sajnos a cukrom is kissé magasabb, bár most a HgbA1c értékem normál volt. Szóval a szénhidrátot is csak mértékkel. Átlagban naponta 100-120 gr a CH fogyasztásom.
Nagyon aggódom a mellrák kiújulása miatt, azt hiszem, tennem kell ellene (58 éves vagyok), de teljesen tanácstalan vagyok az étrendet illetően. Gyógyteát iszom a cukorra (kecskeruta, babhéj), ezzel elég jól tudom tartani. Több zöldséget, gyümölcsöt eszem. A súlyom 62 kg.
Sajnos csontritkulásom is van, főleg a csípőmben kopás, vérnyomásproblémám. A méhem 20 éve mióma miatt kivették. Ezután hormonpótló kezelést kaptam 11 évig. Abbahagytam és 3 éve megtaláltam a daganatot a mellemben.
Nagyon el vagyok keseredve, boldog házasságban élek, fiammal rendeződött a kapcsolatom, a menyem is elfogad és van 2 gyönyörű kislányunokám. Sokáig akarom még szeretni őket!
Tisztelettel várom mielőbbi tanácsát, köszönettel!

| emlőbetegség, emlőrák, mellrák
| Balaicza, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Balaicza Erika főorvos 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Azt javaslom, hogy a következő tanulmányt olvassa át a biológiai daganatkezelésről (https://www.balaicza.hu/?p=doc&id=3#main_start), és próbáljon ennek megfelelően étkezni, ill. a javasolt étrend-kiegészítőkből is használhatja.
Ha további részletesebb terápiás tervet szeretne, akkor kérem, keressen fel a rendelőben az összes leletével.
Jobbulást kívánva, üdvözlettel:
Dr. Balaicza Erika

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek, ciszták, csomók rovatban olvashatók.

2013-06-13 07:48:50
| emlőbetegség, emlőrák, mellrák
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop