Klebsiella sp terápiája

Kérdés:  Mivel, hogyan gyógyítható a Klebsiella sp. (székletből tenyésztették ki)? Mennyi időt vesz igénybe? A családtagokkal való normál érintkezés veszélyes? Hogyan lehet a fertőzés eredetét kideríteni? Kutya székletével való érintkezés lehet fertőzés forrása?
60 éves nő vagyok, magas koleszterinszint és enyhébb ízületi bántalmakon (emiatt sokáig szedtem nonszteroid gyulladáscsökkentőt és gyomorsavcsökkentőket, protonpumpa-gátló szert) kívül más betegségem nincs.
Köszönettel!

| Klebsiella
| Balaicza, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Balaicza Erika főorvos 2013 ;18(májusi)   InforMed

Válasz:  Ha nincs emésztési panasza, hasmenés és puffadás, akkor elég, ha grépfruitmag-cseppet használ és támogatja probiotikumokkal a bélflórát. Okát nem tudja senki retrospektive kideríteni, nyilván a gyógyszerek nem kedveznek a velünk élő flórának, azok nem tudnak elég jól védeni.
Másra csak akkor lehet "veszélyes", ha legyengült az immunrendszerük, rossz a normál flórájuk. Fontos a családban a gondos higiéne.
Bélflóra-vizsgálatra székletből egy német laboron keresztül van lehetőség: https://www.balaicza.hu/?p=article&id=263#main_start.
Ehhez a G1-intézetben kell székletet leadni a velem való előzetes konzultáció után.

Kapcsolódó cikkek a Enterobacteriaceae fertőzések rovatban olvashatók.

2013-06-13 07:48:49
| Klebsiella
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop