Menstruáció kimaradása

Kérdés:  Szeretném megkérdezni, 48 éves gyermeket már régen szült nőként - két méhen kívülivel előzményképpen - hogy miért marad ki a menzeszem?
A melleim feszülnek, mint menzesz előtt - a szénhidrát utáni vágyam ugyan olyan nagy, fáradékony vagyok és a hasam is teltséggel görcsölget, illetve azokat a tüneteket produkálom, mintha mindjárt megjönne, de sajnos semmi.
Úgy érzem magam, mint aki nem tud leengedni, megtisztulni megújulni, mint amikor ez a ciklus máskor megtörténik utána. Ezek a tünetek periódusosan jelentkeznek.
Egy kerek éve benne vagyok egy lelki problémába, majd meg fog oldódni, de nem tudom mikor és nem is rajtam múlik. Ennek ideje alatt alakultak ki a kimaradások, késések a menzesz körül. Ebben az évben január 21-én és március 1-én volt vérzésem. Most is érzem a tüneteket, de semmi más nincs.
A pajzsmirigy alulműködésemre szedek reggel fél Eutiroxot és ez rendben is van, volt eddig.
Kérem szíves iránymutató válaszát, hogy mi is lehet az oka?
Rendszeresen járok ellenőriztetni a 3-4 cm-es miómámat, de nem változik a mérete - lehet, hogy ez okozza a kimaradásokat?

| Menstruációs zavar, vérzéskimaradás
| Balaicza, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Balaicza Erika főorvos 2013 ;18(májusi)   InforMed

Válasz:  A mióma és a PMS-tünetek egy relatív ösztrogén-túlsúlyra utalnak. Ha ebben a korban kimarad a menzesz, annak oka lehet a kezdődő klimaktérium.
De azért illene egy hüvelyi ultrahangot is végeztetni, és ha továbbra is ilyen zavaros a menzesz, akkor a hormonokat is kontrolláltatni.
Amúgy pedig talán a hús és tejtermékek bevitelét érdemes csökkenteni, hogy az ösztrogéntúlsúly mérséklődjön.

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2013-05-16 04:09:57
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop