Bárányhimlő

Kérdés: 4 éves kislányom szépen átesett a bárányhimlőn. 6 éves nővére elkapta és már 4 napja 38,5 körül mozog a láza (folyamatos csillapítással) (kiskorában lázgörcs is volt). A feje, törzse dugig pettyekkel, nem gennyesek, nem viszketnek. A doktor nénink Zovirax szuszpenziót adott neki, ami ellen én próbálkoztam tiltakozni, hátrányait hallva.
Ő teljesen védett most akkor a bárányhimlő ellen, hajlamosabb lesz a herpesz vírusra, jár további hátránnyal a Zovirax (5x1 tk.)?
13 hónapos kislányom is elkapta (2 nap késéssel), de neki is folyamatos láza van, legutóbb 39,2 volt éjszaka, de nem annyi pöttyel, de még rajta jönnek, még nem olyan kifejlettek a pöttyök. Most neki is adnom kell Zoviraxot. Mivel neki még nem is mind hólyagos nála hatékony lesz a védelem?
Várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2008 ;13(februári)   InforMed | Seprődi, B.
A bárányhimlő ellen mindenki védett lesz, aki egyszer átesik rajta (az immunbetegeket és a csontvelő-transzplantáltakat kivéve), függetlenül a Zoviraxtól. A herpeszvírus elleni védelem pedig nem változik olyan sokat, hogy egy masszív kiütéses betegségtől érdemes legyen szenvedni emiatt.
2008-03-03 14:56:22
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop