Bárányhimlő elleni védőoltás

Kérdés: Mi a véleménye erről az oltásról? A gyermekorvosunk nagyon támogatja, én viszont úgy gondolom, hogy minden ellen nem oltathatom be a gyermekemet. Arról nem is beszélve, hogy ez is, mint a többi ajánlott védőoltás új keletű, nem igazán lehet tudni milyen dolgok okozója 15-20 év múlva (vagy még később).
Van nekem egy végbélkörüli viszketésem. Elmentem a körzeti orvoshoz, aki mivel a székletemben fehér pöttyöket láttam féregirtást javasolt. Szoptatom az 1 éves kislányunkat. A védőnő és a gyermekorvos is azt mondta, hogy lehet, és hogy ez immunerősítő. Bevettem az első adagot 3 napig. 2 hét múlva meg kellene ismételnem, de a tüneteim nem szűntek meg, és semmi jelét nem láttam annak, hogy nekem féregfertőzésem lenne.
Bevegyem a következő adag gyógyszert?
Köszönöm!

védőoltás, vakcina | Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(áprilisi)   InforMed | Seprődi, B.
Az oltás a bárányhimlőt nem mindig védi ki, de a szövődményeit (tüdőgyulladás, központi idegrendszeri érintettség, súlyos bőrfertőzés) megelőzi. Az oltás mindenképpen javasolt.
A féreg elleni gyógyszert vegye be, mert egy félig elvégzett féregirtás után megmaradt tünetekre nem lehet azt mondani, hogy biztos nem féreg. Addig, pedig nem érdemes más irányban sem vizsgálni.

Kapcsolódó cikkek a Védőoltások rovatban olvashatók.

2009-05-18 00:12:51
| védőoltás, vakcina
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop