Beszédfejlődés, ikerlányaim közötti különbség

Kérdés: Ikerlányaink vannak, most lesznek 19 hónaposak. Egyikük nagyon szépen utánozza a szavakat, és nagyon sok szót mond már, a másik viszont 4-5 szót mond, és leginkább magas hangon halandzsázik. Mindent megért, ismeri a szavakat, de nem mondja őket, csak hümmög mindenre. Nagyon megijedtem, hogy nem autista, de azon kívül, hogy nem beszél (de kommunikál), és hisztis (inkább akaratos, gondoljuk mi) ennek semmi más jelét nem látjuk. Okos, felismeri a tárgyakat, nagyon sokat foglalkozunk vele, sokat nézegetünk képeket, sokat kirándulunk stb. Az elmúlt időszakban voltak problémáink - nem érzelmi jellegűek - de biztosan ők is megérezték. Lehet, hogy ez az oka annak, hogy késik a "beszéde"?
Mit ajánlanak, hogy a nevelési tanácsadón kívül is keressünk-e még valamilyen szakorvost, vagy egyelőre elegendő, ha oda elmegyünk?
Válaszukat nagyon szépen köszönjük!

| Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence   InforMed | Seprődi, B.
A nevelési tanácsadóban fel fogják hívni a figyelmüket, ha esetleg komolyan felmerül autizmus, vagy bármilyen más további probléma. Egyelőre azonban nem érdemes ilyentől tartani.
2007-09-13 15:49:03
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop