Pánik, légszomj

Kérdés:  3 éve küzdök pánikbetegséggel, és már azt hiszem, szorongás is megjelent. Már három hónapja állandó légszomjam van. 2 évig szedtem a Xanaxot és a Cipralexet. Januárban fokozatosan leszoktam róluk. Van pszichológusom is és elég jó úton haladok a kognitív terápiával, de sajnos a légszomjam nem akar szűnni.
Voltam mindenféle kivizsgáláson: EKG, szív-ultrahang, terheléses EKG, pajzsmirigy-labor, tüdőröntgen - minden negatív. Annyira zavar az állandó sóhajtozás és ásítozás, hogy nem tudom, mihez kezdjek. A gyógyszereket könnyen letettem, mert kisbabát szeretnénk, de nem tudom, mitől lehet az állandó légszomj. Már nem tudok milyen orvoshoz menni.
Lehet valami bajom ilyen eredmények mellett? Kérem, segítsen! Nagyon el vagyok keseredve.
Tisztelettel várom válaszát!

| szorongás, félelem, pánik
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  Lehet baja, és van is, szorongásos betegsége lelki eredetű testi tünetekkel. Ezt komolyan kell venni, pláne, ha gyermeket szeretne. Jó lenne előbb meggyógyulni, mert nem fog tudni figyelni eléggé a gyermekére a betegsége miatt, és nehéz is lenne vállalni.
Ha jól értem 3 éve kezelték gyógyszeresen is, amióta elhagyta a gyógyszerét, előjött a légszomj. Betegségét pszichoterápiával, relaxációval is lehet gyógyítani csak így hosszabb az idő.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-07-13 15:54:50
| szorongás, félelem, pánik

Web Design & Development Prowebshop