Pánikbetegség - Hova fordulhatok segítségért?

Kérdés:  4-5 napja szenvedek pánikbetegség tüneteitől. Elszorul a gyomrom, dobog a szívem, fáj a mellkasom, hasmenésem van, álmosság jön rám. Nem ért semmi olyan mostanában, amitől ezt kellene éreznem. Két lányom van - egy 8 és egy 1 éves. Attól is félek, mi lesz velük, ha engem valami baj ér. Nem tudom hova fordulhatnék segítségért, úgy hallottam ezt a betegséget csak fél évig tartó panaszok után diagnosztizálják. Nem tudok én ezzel együtt élni. A pszichiátriai rendelésen csak 2-3 hónap múlva kaphatok időpontot, de úgy érzem, addig nem bírom idegekkel.
Ha a sürgősségi osztályra megyek, beutalhatnak pszichiátriai kezelésre? Voltam háziorvosnál, de valami vírusbetegséget állapított meg. Nem érzem magam betegnek, csak az idegesség van rám olyan hatással, mintha beteg lennék.
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, félelem, pánik
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  Mire ez a válasz megjelenik, az átfutási idő miatt, remélhetőleg már valamerre alakul a baja. Családorvosának előnye van velem szemben, hogy látta, vizsgálta Önt. Ha ezek után is úgy gondolja, hogy a szorongása olyan fokú, hogy pszichiátriai osztályra kellene mennie, háziorvosa szerintem kérésére biztos beutalja, de ha egy osztályon jelentkezik, hogy azonnali segítséget kér, nem hiszem, hogy elutasítanák.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-07-13 15:54:50
| szorongás, félelem, pánik

Web Design & Development Prowebshop