Mellkasi fájdalom

Kérdés:  Én izraeli magyar állampolgár vagyok, itt lakom Budapesten 15 éve. 2008 októberben nagyon fájt a gyomrom. Elmentem belgyógyászhoz, megvizsgált engem, a Helicobacter vizsgálat negatív volt. A tünetek alapján azt mondta a doktornő, hogy refluxom van, és Refluxon gyógyszer szedetem 3 hónapig, utána semmi baja nem volt a gyomromnak.
Márciusban kezdtem érezni kis nyomást a mellkas közelében, nem volt vészes, később ez is elmúlt.
Április végén Spanyolországban, estefelé vacsora után sétáltunk a városban, és lassan kis nyomásokat éreztem a mellkas közepén. Olyan volt mintha valaki meg akarna fojtani. Ez 40 percig tartott, majd elmúlt, csak a mellkas-csontom fájt utána. 5 nap múlva újra jött az érzés estefelé, amikor nem ettem semmit egész nap. Megint a város közepén, akkor visszamentünk a szállodába és hívtunk orvost, aki elküldött engem a kórházba (privát kórház). Ott megnézték a vérnyomásom, mely rendben volt, mellkasi röntgen is rendben volt, EKG-t is néztek, az is rendben volt. Másnap elküldtek a kórházba egy kardiológushoz, aki megnézte a szívem és mindent rendben talált. Végeztek egy terheléses tesztet, mely alapján oxigénhiányom van. Azt mondta, hogy katétert kell csinálni. Elvégezték a katéterezés, ami alapján semmi bajom nincs, minden rendben van az érrendszeremmel és a szívemmel.
Magyarországon is megvizsgáltak, és kiderült, hogy koszorúérgörcs-hajlamom van, ami sok embernek van.
Ezek után megint nyomás volt a mellkasnál, a mellkas közepén volt fájdalom. Csináltattam mellkasröntgent, és minden rendben volt. Csináltattam hasi ultrahang, itt is minden rendben volt. Végeztettem gyomorultrahangot, itt is miden rendben volt. A vérvizsgálatom normális.
Pénteken a párommal és barátokkal voltam, és megint jött a mellkasi nyomás. 41 percig tartott, majd elmúlt. Miután elmúlt jött a szokásos kis fájdalom a bordáknál. Ma is az történt velem, amikor sétáltam az utcában, a nagyon meleg idő és a levegőtlen hely is provokálja ezt a tünetet.
12 éve üzletember vagyok, 12 éve élek stresszes életet. Szeretnék mindenkinek megfelelni. Amikor a fiam 1 éves volt, akkor elhagytam a feleségem, nagyon szeretem a fiam, azóta szeretnék a fiamnak mindent megadni. Sokat vagyok vele.
Doktornő, mi a véleménye? Mi a problémám?

| szorongás, stressz, mellkasfájdalom
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(júniusi)   InforMed

Válasz:  Nem tudom sajnos, hogy mi a problémája, ha jól értem azért a koszorúérgörcs kórisme felmerült, annak ellenére, hogy az összes szervi lelete ismételten is negatív. Talán érdemes lenne a vizsgálatokat kiegészíteni pszichiátriai vizsgálattal, tekintettel a stresszes életmódjára és kicsit foglalkozni azzal, hogy ki mindenkinek és miért akar mindig megfelelni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-07-13 21:19:06
| szorongás, stressz, mellkasfájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop