Alkoholizmus, hogyan tovább?

Kérdés:  A férjemnek 7 év alatt alakult ki az italfüggősége. Akkor hajlandó volt orvosi segítséget kérni. Első alkalommal fél év után újra megkóstolta, másodszor 4 hónap után, aztán bőr alá ültettek gyógyszert (sajnos, aki beültette, megsúgta neki, hogy azért lehet inni mellette egy pohárkával), így az is 6 hónapot tartott, az utolsó próbálkozásnál 8 hónapig bírta.
A napokban, hogy bebizonyítsa, nem kóstolta meg az italt, bevette az Antalcol gyógyszerét. Nagyon rosszul lett, hisz, mint utólag bevallotta, ivott 2 pohár bort.
Ön szerint hogyan tovább? Még van remény gyógyulásra, vagy tovább kell lépni a kezeléssel? Úgy érzem, nincs a férjemnek elég akaratereje, bár mindig lelkiismeret furdalással belátja, tévedett, megígéri újra meg újra, hogy többet nem fog inni.
Én kitartok mellette, igaz, néha kiborulok, veszekszem vele, hisz azaz érzésem semmit sem haladunk előre.
Köszönöm, hogy meghallgatott, türelmetlenül és kíváncsian várom válaszát!

| alkoholizmus
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Azt látom, hogy Ön, mint feleség érdeklődik férje kezelésének további lépései iránt, vajon a férje is szeretné kezeltetni magát?
Leírása alapján férje alkoholbetegsége várhatóan magától nem fog elmúlni. Hosszabb kórházi majd kitartó ambuláns kezelés, rehabilitációs és pszichoterápiás elemekkel, tudna javítani az állapotán. A házastárs toleranciája nagyban hozzájárul a betegség fennmaradásához. A www.fuggoseg.lap.hu oldalon információkat kaphat hozzátartozók csoportjairól, ami segíthet a férje, betegsége iránti hozzáállása kialakításához.

Kapcsolódó cikkek az Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2009-10-12 10:40:03
| alkoholizmus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop