Depresszió

Kérdés:  Depressziós vagyok évek óta. Súlyos depresszió ért anyukám halála után 2003-ban, utána halálesetek a környezetemben, és a legjobb barátom elvesztése után közepes depressziós epizódban szenvedek. Anyukám is depressziós volt. A Párom nem élt még át ilyen helyzetet és sajnos már nem hiszi, hogy változom, mert sokat mondtam már.
Mégis szeretném bebizonyítani neki, hogy igenis változom. Sajnos a depresszióm odáig vezetett, hogy teljesen magamba zuhantam. Kihült a szerelem. Azt hittem, ki tudok jönni a depresszióból saját magam, de tévedtem!
Hogyan tudnék változtatni ezen? Nagyon szeretném visszakapni, de már sajnos nem hiszi a változást. Segítségét e-mailben várom!

| depresszió
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Szívesen segítenék, ha ez ilyen egyszerű lenne, pláne ismeretlenül, neten. A depresszió egy betegség, gyógyítása gyógyszerrel vagy és pszichoterápiával történhet. Szakember segítsége nélkül általában nem megy.
Hogy ennyire tart attól, hogy sosem gyógyul meg, az is egy tünete a betegségének. A depresszió fajtájától és a kezelés hatékonyságától is függ, hogy tünetmentes lesz a páciens, vagy teljesen meggyógyul.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-09-23 22:08:11
| depresszió
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop