Pánik vagy epileptikus roham?

Kérdés:  18 éves lány vagyok, azért fordulok Önhöz, mert már nem tudom, kinek higgyek.
Édesanyám 6 évvel ezelőtt meghalt, én egyfajta stresszbe kerültem, ami által gyógyszert kellett szednem. Ám elkezdtem tépni a hajam. Nehezen tudtam leszokni róla. Aztán többször estem össze úgy, hogy éreztem magamban egy visszafojtottságot, és aztán egy pánikhullám tört ki rajtam. Ilyenkor mindig sötétség borul a szememre. De tudom, mi történik velem.
Az orvosok megállapították, hogy a fejem bal részén irritáció mutatkozik meg az EEG alapján. Ráfogták, hogy epilepszia. A háziorvos sem gondolja ezt egyértelműen epilepsziának, de mondta, hogy szedjem a gyógyszert, amit a szakorvos felírt: Lamolep, Rivotril. Utóbbit azért írta fel az orvos, mert beszéltem neki a pánikhullámokról, és hogy emberek között félek. Lehet hogy csak pánik? Vagy valódi epilepszia?

| szorongás, hajtépés, epilepszia, EEG eltérés.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Sajnos így a leírás alapján nem tudom eldönteni, hogy szorongásos vagy epilepsziás eredetűek a rosszullétei. Sokszor ezt még a vizsgálatok és összes lelet birtokában is nehéz eldönteni. Fontos lenne hogy egy jó neurológus lássa, lehet hogy ez már megtörtént és ha véleményt formál az esetéről és kizárja az epilepsziát akkor inkább pszichiáter kezelje. A hajtépés, a rosszullét leírása, az emberektől való félelem inkább arra utal, hogy szorongás van a háttérben, de azzal is komolyan kell foglalkozni, mert magától nem fog elmúlni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-09-24 17:32:56
| szorongás, hajtépés, epilepszia, EEG eltérés.

Web Design & Development Prowebshop