Pánikbetegen újra

Kérdés:  28 éves nő vagyok. Egy éve kezdődött pánikbetegségem. Fulladásérzés, tériszony, ájulásérzés stb. Megállapították a pánikbetegséget, 9 hónapig szedtem napi 1x25 mg Paretint. Teljesen rendbejöttem, jól éreztem magam a bőrömben.
A gyógyszer elhagyása után azonban újra jelentkeztek a tünetek. Bár közel sem olyan szintűek, mint voltak, de azért jelen vannak újra.
Újra el kell kezdenem a gyógyszert, vagy le tudom küzdeni az egészet önuralommal? Már nem ijeszt meg a dolog úgy, mint régen, nem képzelem be, hogy halálos beteg vagyok, csak egyszerűen megpróbálok túllépni a tünetek megjelenésekor. Visszatérhetnek így is a fokozottabb tünetek, vagy önuralommal leküzdhetőek a kisebb tünetek?
Válaszát előre is köszönöm!

| pánikbetegség, szorongásos zavar, gyógyszeres kezelés, nem gyógyszeres kezelési módok, visszaesés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nyílván naprakész választ az esete pontos ismerete nélkül nem adhatok, csak általános kezelési elvekről számolhatok be. Talán az Ön esetében is beigazolódni látszik az az álláspont, hogy a gyógyszeres kezelés mellett más tennivaló is van a pánikbetegség, szorongásos zavar esetében, a háttérben levő okok feltárása, más alternatív gyógymódok és életmódbeli változások beiktatása, mint pszichoterápia, relaxáció, erős intenzív testedzés. Leírása alapján, ha nem szenved nagyon a tüneteitől, még várhat egy kicsit, de ha újra úgy dönt, hogy orvoshoz fordul akkor mérlegelje a leírt egyéb gyógymódokat is ne hagyatkozzon csak a gyógyszerre, természetesen ezt csak a kezelőjével egyeztetve érdemes megtervezni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-09-25 20:38:49
| pánikbetegség, szorongásos zavar, gyógyszeres kezelés, nem gyógyszeres kezelési módok, visszaesés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop