Pánikbetegségből cukorbetegség?

Kérdés:  46 éves, pánikbeteg vagyok. 25 éves koromban idegösszeomlással szanatóriumban kezeltek. Sokszor feküdtem kórházban szorongásos neurózissal, amelyet pánikbetegségként diagnosztizáltak. 20 éve állandóan szedek gyógyszert.
5 napja alig tudok felkelni az ágyból. Szédülök, egyensúlyzavarom van, és nagyon ideges vagyok. Kezem sokszor remeg és izzadok (ekkor a szorongásom is nő), pedig a gyógyszereimet rendesen szedem. Észrevettem, hogy ilyenkor édeset kell ennem.
A pánikbetegségemből kialakulhatott cukorbetegség? Édesanyám cukorbeteg volt. A pánikbetegségből nem tudok kigyógyulni, mert a kialakulásában szerepet játszó okokat nem tudom megszüntetni. Sőt a stresszhelyzetek csak fokozódtak.
Kérem szíves tanácsát. Mit tegyek? A 3 gyerekemnek szüksége van rám és sajnos a 26 éves fiam skizofrén. Férjemet abszolút nem érdekli, hogy mi van velem. (Ő az egyik oka a szorongásomnak.)
Előre is köszönöm szíves válaszát!

| pánikbetegség, cukorbetegség, idegösszeomlás, pánikzavar gyógyíthatósága
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Az Ön által felvetett hipotézist igazolni kéne, a leírt új tünetek sok betegségre, állapotra utalhatnak, esetleg cukorbetegségre is, akár egy vírusfertőzésre is, de mindenképpen háziorvoshoz kellene fordulni. Ha a felmenői között van cukorbeteg, az komoly hajlamosító tényezőként esik latba, persze a lelki tényezőknek is lehet szerepük, de nem direkt módon. Levelében utalt a családjában levő nehézségekre, mégis elsősorban háziorvoshoz kellene fordulni aktuálisan, a szorongásos betegségének kezelésével pedig továbbra is pszichiáterhez.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-09-25 20:38:49
| pánikbetegség, cukorbetegség, idegösszeomlás, pánikzavar gyógyíthatósága
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop