Betegség vagy rossz tulajdonság?

Kérdés:  42 éves nő vagyok, 23 éve vagyok házas egy reggeltől estig dolgozó, italt szerető, de csendes férjjel. Gyerekeink 20 és 22 évesek. 22 év munka után állás nélkül vagyok 2 éve, és nem merek új munkát kezdeni, olyan furcsa lett a gondolkodásom, viselkedésem. Nem tudok beilleszkedni, és ettől elvesztem a türelmem úgy magammal, mint másokkal szemben.
Nem vagyok soha nyugodt, mindig valami negatív gondolat foglalkoztat, van, amikor minden és mindenki ingerültté tesz, mindenben a rosszat látom meg.
Úgy érzem, nem ok nélkül, de látva másokat, megértem, hogy velem van baj, így inkább nem megyek senki közelébe, ha nem muszáj, mert mindig csak a panasz omlik belőlem, vagy megbántódok. Amúgy nagyon hiányzik nekem a felszabadultság, de nem tudok odáig sehogy eljutni. Semmi jó tulajdonságomat nem tudom felszínre hozni.
Hol a hiba Ön szerint?

| beilleszkedési zavar, szorongás, depresszió, személyiségváltozás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  Levelében a külső körülmények és a viselkedése megváltozásáról ír, tünetei utalhatnak depresszióra is, szorongásra is, ha tényleg szeretne rajta változtatni, érdemes lenne felkeresni egy kollégámat, és személyes véleményét, segítségét kérni.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-11-19 22:29:51
| beilleszkedési zavar, szorongás, depresszió, személyiségváltozás

Web Design & Development Prowebshop