Rosszul érzem magam - Mi van velem?

Kérdés:  Én egy 19 éves hétköznapi lány vagyok. Azaz csak voltam, amíg nem kezdődtek a gondok.
Tavaly súlyos trauma ért, amikor elveszítettem egy fontos embert, halála után pszichológushoz küldött az iskolám, hogy segítsenek feldolgozni a problémát. Eleinte minden jól alakult, majd eltelt egy hónap és depresszióba estem. Folyton spontán rángások jöttek rám, szemrángás, hányinger, hangulatingadozás. 2 hónap után ebből is kilábaltam, majd egyik este heves szívverésre lettem figyelmes. Elkezdtem izzadni, szédülni, a látásom zavaros lett, a torkom kiszáradt és hányingerem volt. Édesapám egyből elvitt az ügyeletre, ahol csak annyit mondtak, hogy lelki gondokkal küzdök, forduljak pszichológushoz.
Később ezek a rosszullétek szaporodni kezdtek, és teljesen kimerültem, mivel mindig lefekvés előtt jöttek rám, így nem tudtam pihenni. Minden egyes este után a szívem alatt éles szúrást éreztem. A mai napig érzem ezt a fajta szúró fájdalmat. Ez körülbelül 4 hónapja tart. És van, hogy most már napközben is érzem. Van, hogy erősebb és hosszabban, van, hogy gyengébben.
Sokat olvastam a tünetek után, és mindenhol azt írták pánikbetegség. Azért írok és kérem a segítségét, mert a szüleim nem vesznek komolyan és félek, hogyha személyesen orvoshoz fordulnék, kinevetnének. Igen, nagylány vagyok már, de nagyon szorongok, és nem tudom, kihez forduljak, nagyon rosszul esik, hogy a szüleim ezt nem tudják kezelni. Már őket is teljesen kikészítem azzal, hogy nem tudok aludni, és hogy állandóan sírok és hisztizek, mert rosszul érzem magam.

| szorongás, pánik
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(novemberi)   InforMed

Válasz:  A leírt tünetek valóban szorongásos tünetek, vagy pánikbetegség kezdeti tünetei, amik a veszteségével hozhatók összefüggésbe. Ennek létezik pszichoterápiás és esetleg gyógyszeres kezelése is, pszichológus, pszichiáter tud segíteni. Nem írta, hogy tart-e még, vagy meddig tartott a kezelés a pszichológusnál. Érdemes lenne folytatni vagy újra felvenni a kapcsolatot vagy/ és pszichiáterhez fordulni, sajnos csak személyesen van értelme.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-11-22 21:20:17
| szorongás, pánik

Web Design & Development Prowebshop