Paroxat függőség?

Kérdés:  5 éve szedem a Paroxat nevű gyógyszert (most már csak napi felet). Elég komoly idegi kiborulásra kaptam, ami pánik, depresszió, szorongás és egyéb testi tünetekkel járt. Most már jól vagyok (igaz nem az igazi).
Szeretném abbahagyni a szedését és egyszerűen nem sikerül. Komoly rosszullét, szédülés, hányás következik be (főleg a homlok tájékán érzett nyomástól) már a 3. napon, ha nem veszem be. Egyszer már volt olyan, hogy 5 hétig hánytam kegyetlenül, injekcióval sem lehetett csillapítani. Kivizsgáltak természetesen, de minden rendben találtak. Rejtély volt számukra (olyan Dr. House) és végül egy véletlenből én jöttem rá, hogy a gyógyszer hiánya okozta ezt az egészet. Azóta szedem, de csak azért, hogy a mindennapjaimat élhessem. Voltam pszichológusnál is.
Kérem, ha tud segíteni, írja meg nekem!

| depresszió, szorongás, testi tünetek, antidepresszáns elhagyása, testi tünetek
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(decemberi)   InforMed

Válasz:  Levele kapcsán néhány kérdés felmerül. Valóban a gyógyszer kihagyása miatt jelentkeznek-e a tünetei vagy a visszaeséstől való félelem okán? Milyen más nem gyógyszeres kezelést alkalmaz, ami hosszútávon meggyógyíthatná? Ha ennyi a panasz, jó ötlet-e abbahagyni a gyógyszert? Mi erről a kezelőorvosa véleménye? Az a helyzet, hogy minden ember kicsit másképp reagál ezekre a helyzetekre, ezért lenne érdemes úgy véleményt mondanom az esetéről, hogy előtte megismerném Önt és a teljes történetét. Ez viszont megint visszavezet a kezelőjéhez, akinél adottak ezek az információk.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2009-12-21 16:21:12
| depresszió, szorongás, testi tünetek, antidepresszáns elhagyása

Web Design & Development Prowebshop