Ideges szülő

Kérdés:  10 hónapos kisfiam van, akit nagyon szeretek, és próbálok a lehető legjobban gondoskodni róla.
Előfordul, hogy ideges, mérges leszek, ha például kialvatlan vagyok, vagy sokat sír a fiam, és attól félek, emiatt esetleg nem fog hozzám ragaszkodni. Nem tehetek róla, néha összegyűlnek a problémák és mérges leszek, olyankor van, hogy erélyesebben rászólok - bántani soha nem szoktam, ez csak a hangulatomban nyilvánul meg.
Ön szerint, ettől rossz anya vagyok? Lehetséges, hogy a gyerekem nem fog szeretni? Lehet, hogy butaság a kérdésem, de én nagyon szeretném, ha a fiammal olyan jó lenne a kapcsolatom, mint nekem az édesanyámmal, persze anyukám jóval türelmesebb, mint én. Ezért félek, hogy ha dühösnek lát, akkor eltávolodik tőlem.
Kérem, mondja meg, valós a félelmem, vagy eltúlzom? Baj, ha dühösnek is lát?
Köszönettel egy aggódó anyuka!

| anya- gyerek kapcsolat, düh, aggódás, mozgás, düh
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Sem a túlzott aggódás sem a túlzott düh megnyilvánulásai nem tesznek jót a babának. Fontos, hogy a gyermek gondozása mellett akár külső segítség igénybevételével találjon elég időt a maga számára pihenni, kikapcsolódni, kimozdulni otthonról egyedül is, mozogni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) és a Az egészséges csecsemő fejlődése - Babanapló rovatokban olvashatók.

2010-02-17 15:26:33
| anya- gyerek kapcsolat, düh, aggódás, mozgás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop